Fotomateriaal aanpassing blogs 16

Passe-partouts voor dummies

Je hebt een prachtig werk, maar je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt in de presentatie? Misschien is een passe-partout wel het missende puzzelstuk. Een passe-partout is een tijdloze manier om je werk in te kaderen en voegt een compleet nieuwe dimensie toe aan je werk. Om de beste inkadering te garanderen, zetten we daarom nog even de verschillende soorten passe-partouts en mogelijkheden voor je op een rijtje.


Wat is een passe-partout?

Een passe-partout vormt de scheiding tussen je werk en het glas. Zo zorgt het ervoor dat je werk beschermt blijft van het glas en mooi gecentreerd blijft in het kader. Gebruikelijk wordt een passe-partout gemonteerd bij vlakke werken, zoals werken op papier. Daarom is elke passe-partout die we gebruiken steeds zuurvrij om je werk zo goed mogelijk te bewaren. Doordat er een afstand tussen het werk en het glas ontstaat, wordt er ook diepte gecreëerd, waardoor de aandacht extra op het werk wordt gevestigd. Een passe-partout accentueert zo je werk op een minimalistische manier.

Waarom een passe-partout?

Naast het creëren van meer diepte en accentuering, zorgt een passe-partout er ook voor dat je werk er professioneler uitziet. Het zorgt voor een gestileerde look die te evenaren is met dat van een ingekaderd canvas. Bovendien wordt je werk ook groter, waardoor het werk nog meer impressionant zal lijken.


Het effect van een passe-partout kun je verder aanpassen met behulp van de verschillende materialen, kleuren en diktes die we aanbieden. Op vlak van de dikte van de passe-partout wordt er gewoonlijk gekeken naar de dikte van het werk. Een iets zwaarder papieren werk wordt dan gecombineerd met een dikkere passe-partout om het juiste effect weer te geven. De kleur van de passe-partout bieden we standaard aan in Lime White, daarnaast hebben we ook verschillende gebroken wit varianten die een meer vintage feel geven aan het werk. Zwarte passe-partouts en fellere kleuren zijn ook mogelijk. Neem daarom zeker eens een kijkje in ons uitgebreide aanbod om niets te missen.

Nooit te veel mogelijkheden!

Niet elke passe-partout hoeft even grote marges te hebben. Wil je nu net wat meer ruimte laten beneden voor een originele look? Dat kan! Standaard bieden we in groottes van de passe-partouts drie opties aan: Oversized, Klassiek en Tiny. In onze configurator kan je telkens deze drie opties uittesten en kiezen welke passe-partout er nu het best je werk accentueert.


Daarenboven is ook de manier van montage op je werk belangrijk. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je passe-partout te laten monteren op of rond het werk, of zelfs overlappende passe-partouts met verschillende kleuren te gebruiken. Met een passe-partout op het werk kun je bepalen wat je wilt weergeven van je werk. Heb je bijvoorbeeld een werk met aangetaste randen? Dan kan je deze zo verbergen met een passe-partout op het werk.


Een passe-partout rond het werk geeft je werk in zijn geheel weer en is ideaal om onder andere nog een handtekening onder het werk weer te geven. Zowel een passe-partout op het werk als rond het werk zorgen, afhankelijk van je voorkeur, voor een professionele afwerking.

Floatmounts

Floatmounts


Een moderne manier om een vlak werk in te kaderen, is het gebruik van "floatmounts". Hierbij wordt het werk op een verhoogd vlak gemonteerd, waarbij een spacer dient als scheiding tussen het werk en het glas. Bijgevolg lijkt het werk te zweven in het kader en wordt er extra diepte gecreëerd. Het is een montagetechniek die ervoor zorgt dat je werk gegarandeerd opvalt.

Floatmount


Nu je alles weet over passe-partouts rest er jou nog één iets. Ontdek de collectie en maak je keuze!

Terug naar overzicht