IMG 20230927 WA0012

The Hoxton: Complete hotelinrichting met +700 kunstkaders

Onlangs is in het hart van Brussel een gloednieuw hotel geopend, het resultaat van een inspirerende samenwerking. The Hoxton opende zijn deuren om onze gedeelde passie voor kunst en gastvrijheid te vieren.

The Hoxton Brussel

Wanneer je The Hoxton binnenstapt, merk je meteen dat kunst de kern van de ervaring vormt. Bij Just Frame It zijn we trots op onze bijdragen aan dit project en de mogelijkheid om onze expertise op het gebied van kunst inlijsten te demonstreren.

The Hoxton is een serie open-huis hotels, geïnspireerd door de diversiteit en originaliteit van de straten en scenes om hun heen. The Hoxton begon in 2006 met de opening van hun eerste hotel in Shoreditch. In 2014 volgde een hotel in Holborn, en in 2015 openden ze er een in Amsterdam. In 2017 werd een hotel geopend in Parijs, in 2018 in Williamsburg, in 2019 in Chicago, in 2021 in Rome, en in 2022 in Poblenou. In 2023 besloten ze er een te openen in Brussel. De lobby's vormen het kloppende hart van elk hotel, ze zijn altijd geopend en fungeren als ruimtes waarin gasten samen met de lokale bevolking kunnen rondhangen.

198 kamers, 700+ kunstkaders

The Hoxton Brussels bestaat uit 198 kamers en meer dan 3 verdiepingen aan coworking-ruimtes. Met al deze kamers was het een uitdagend en spannend project om kunstlijsten te ontwerpen en te installeren. Elke kamer beschikt nu over zorgvuldig geselecteerde kunstwerken, ingelijst door Just Frame It om de muren te versieren. Maar onze bijdrage ging verder: we hebben niet alleen kunstwerken ingelijst en opgehangen in de kamers, maar ook in coworking-ruimtes en openbare ruimtes. In totaal hebben wij ruim 700 kaders mogen voorzien.

Reproducties en originele meesterwerken.

In de kamers van Hoxton Brussel besloten ze te werken met reproducties van kunstwerken, die we zorgvuldig selecteerden en inlijsten. We wilden ervoor zorgen dat hotelgasten de kans kregen om de schoonheid en diversiteit van de Belgische kunst te ervaren, zelfs terwijl ze ontspannen op hun kamer.

In de openbare ruimtes en coworking-ruimtes hebben ze echter besloten om met originele en unieke kunstwerken van Belgische kunstenaars te werken. Dit was voor ons een geweldige kans om te laten zien dat we bij Just frame It niet alleen ambachtelijke knowhow bieden, maar ook een diep begrip van de kunstwereld.

Samenwerking met Nationa(a)l Store

Een van de hoogtepunten van deze samenwerking is onze band met Nationa(a)l Store, een platform voor de aankoop van Belgische kunst. Het toont niet alleen onze betrokkenheid bij de kunstgemeenschap, maar benadrukt ook ons vermogen om met andere nationale partners samen te werken en kunst toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Een bewijs van onze capaciteit voor grote projecten

Dit project gaf ons de kans om onze capaciteit voor dit type projecten te demonstreren. Met meer dan 700 kunstlijsten die zorgvuldig zijn geplaatst in de kamers en openbare ruimtes van Hoxton Brussel, hebben we duidelijk onze expertise en ons vermogen getoond om complexe kunstprojecten te coördineren en te realiseren.

Voor kunstliefhebbers en projectontwikkelaars

Dit project is niet alleen een viering van de kunst, maar ook een uitnodiging voor kunstliefhebbers, reizigers op zoek naar een unieke ervaring en projectontwikkelaars met grootse plannen. Just Frame It is er trots op deel uit te maken van deze unieke samenwerking en kijkt ernaar uit om met The Hoxton Brussels een wereld van kunst en gastvrijheid te verwelkomen. Deze samenwerking heeft ons de kans gegeven om onze passie voor kunst en ambacht tot leven te brengen, en we hopen dat dit de gasten van Hoxton Brussels zal inspireren op vele verschillende vlakken.

Terug naar overzicht