Passe-partout: wat is het en hoe werkt het?

Bij JustFrameIt zijn we gespecialiseerd in het inlijsten van kunstwerken. We gebruiken hiervoor de beste materialen en technieken, waaronder passe-partouts. Passe-partouts zijn een belangrijke onderdeel van het inlijstingsproces, omdat ze het kunstwerk beschermen en accentueren.

Wat is een passe-partout?

Een passe-partout is een rand van papier of karton die om een kunstwerk of foto wordt geplaatst. Het bestaat uit twee delen: een binnenste en een buitenste rand. De binnenste rand is de rand die direct om het kunstwerk zit. De buitenste rand is de rand die het kunstwerk omlijst.

Hoe werkt een passe-partout?

Een passe-partout werkt door het kunstwerk te isoleren van de lijst. Dit helpt om het kunstwerk te beschermen tegen stof, vuil en beschadigingen. Bovendien kan een passe-partout de aandacht op het kunstwerk vestigen door het te accentueren.

Passe-partouts van JustFrameIt

Bij JustFrameIt bieden we een breed scala aan passe-partouts aan, in verschillende kleuren, stijlen en formaten. We kunnen passe-partouts op maat maken voor elk kunstwerk of foto.

De voordelen van passe-partouts van JustFrameIt

Passe-partouts van JustFrameIt bieden de volgende voordelen:

  • Ze beschermen je kunstwerken tegen stof, vuil en beschadigingen.
  • Ze accentueren je kunstwerken en laten ze er mooier uitzien.
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en formaten.
  • We kunnen passe-partouts op maat maken voor elk kunstwerk of foto.

Tips voor het kiezen van een passe-partout

Bij het kiezen van een passe-partout zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Deze factoren zijn:

  • De grootte van het kunstwerk: De passe-partout moet groot genoeg zijn om het kunstwerk te omsluiten, maar niet te groot.
  • De kleur van het kunstwerk: De passe-partout kan worden gekozen in een kleur die contrasteert met het kunstwerk, of in een kleur die er mooi bij past.
  • Het materiaal van het kunstwerk: Passe-partout kan worden gemaakt van papier, karton of kunststof. Het materiaal moet geschikt zijn voor het materiaal van het kunstwerk.

Contact

Wil je meer informatie over passe-partouts van JustFrameIt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste passe-partout voor jouw kunstwerken of foto's.

Kunstwerk op floating passe-partout klaar om in te kaderen