Schermafbeelding 2023 12 06 123844

5 voordelen van het op maat inlijsten van je kunstwerken.

Als kunstenaar is je kunstwerk een fysieke manifestatie van jouw creativiteit en talent. Elk werk dat je maakt, is een unieke uitdrukking van je visie en perspectieven, het is belangrijk om deze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Een manier om dat te doen is door je kunstwerk in te lijsten. Het inlijsten van je kunstwerk verhoogt niet alleen de esthetische aantrekkingskracht, maar biedt ook verschillende voordelen. Hier volgen enkele voordelen van het inlijsten van je kunstwerk als kunstenaar.

1. Bescherming tegen omgevingsfactoren

Een van de belangrijkste voordelen van het inlijsten van je kunstwerk is dat het bescherming biedt tegen omgevingsfactoren zoals stof, vocht en licht. Die factoren kunnen het kunstwerk na verloop van tijd beschadigen en mogelijk doen verkleuren.

Het inlijsten van je kunstwerken met uv-bestendig artglass of plexiglas kan het helpen te beschermen tegen schadelijke uv-stralen en vervagen van de kleuren.

Bovendien kan een frame ook voorkomen dat stof en vuil zich op het oppervlak van het kunstwerk nestelen, waardoor het minder vaak hoeft te worden schoongemaakt.

2. Less is more

de lijst moet het algemene gevoel en de kleur van het kunstwerk complementeren. Het is zoals de filosofie “less is more”. De gekozen lijst moet een samenhang creëren tussen kunst en kader en geen differentiatie.

3. De algemene uitstraling

Het inlijsten van je kunstwerk kan de esthetische aantrekkingskracht ervan vergroten, waardoor het er professioneler en gepolijster uitziet. Een goed gekozen lijst kan de kleuren en stijl van het kunstwerk aanvullen en er diepte en dimensie aan geven. Het kan er ook voor zorgen dat je kunstwerk meer opvalt en de aandacht van de kijker trekt. Bovendien kan het inlijsten helpen om een samenhangend beeld te creëren wanneer u meerdere stukken samen tentoonstelt, waardoor je collectie er georganiseerder en coherenter uitziet.

4. Waarde toevoegen

Het inlijsten van je kunstwerk kan waarde toevoegen. Wanneer je je kunstwerk professioneel en doordacht presenteert, kan de waarde ervan in de ogen van potentiële kopers of verzamelaars verhogen. Daarnaast kan het ook de verkoop vergemakkelijken omdat het laat zien dat je je kunst serieus neemt en tijd en moeite hebt geïnvesteerd om het zo goed mogelijk te presenteren.

5. Ze zijn gemakkelijk op te hangen

Het inlijsten van je kunstwerk maakt het veel gemakkelijker om het aan de muur te hangen. In plaats van je zorgen te maken over het vinden van de juiste hanger of hardware, kan je gewoon de hardware gebruiken die bij de lijst is geleverd. Dit bespaart je de tijd en moeite, vooral als je meerdere stukken moet ophangen. Bovendien kan de lijst stabiliteit en steun bieden aan je kunstwerk, waardoor het risico van beschadiging of kromtrekken na verloop van tijd afneemt.

Wij kunnen concluderen dat het als kunstenaar een cruciale stap is om je kunstwerken in te lijsten, om waarde toe te voegen, het esthetisch aantrekkelijker te maken en om het werk te beschermen tegen omgevingsfactoren. Of je nu een professionele kunstenaar bent of een hobbyist, het inlijsten van je kunstwerk kan helpen bij de presentatie van je werk.

Aarzel dus niet om te investeren in een hoogwaardige lijst voor je volgende kunstwerk en geniet van de vele voordelen. Lees hier meer over de kunstenaars met wie we samenwerken.

Terug naar overzicht