Fotos voorbeelden printposter 1

7 tips bij het creëren van de ultieme galerij wand

Dus wil jij een mix van foto’s, objecten en decoratieve voorwerpen verenigen? Ga dan voor je eigen gallery wall. Of je deze nu langzaam opbouwt of in één keer installeert, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat jouw muur een insta worhy uitziet.

Tip 1: Kies een (kleur) thema

Je wilt uiteraard dat de verschillende delen van je gallery wall mooi samenkomen. Dit kan gaan van het kleurenpalet tot een verzameling van kunstwerken met eenzelfde ontwerp of stijl.

Tip 2: Plan de indeling

Preperation is key! Voordat je begint met hameren en boren, leg je de indeling van de gallery wall uit. Dit kan je doen door de papiertjes aan de muur te hangen en te experimenteren met de indeling.

Wil je toch dat tikkeltje precisie? Gebruik dan een digitaal ontwerpprogramma om de indeling van je gallery wall te plannen. Als je eenmaal tevreden bent van je ontwerp, maak er dan een foto van zodat u ernaar kunt verwijzen als je de stukken begint op te hangen.

Als je eenmaal de “muur layout” hebt, maak je hier best een foto van, op die manier kan je terugkijken.

Tip 3: Mix en match maten en vormen

Wil je diepte en dimensie in je gallery wall? Kies dan een combinatie van verschillende maten en vormen. Probeer een evenwicht te vinden tussen kleine en grotere stukken, wissel ook de vormen en oriëntaties van de stukken af.

Hoe groter de ruimte, hoe meer plaats voor het mixen van lijsten. Ben je bang dat het er ‘chaotisch’ gaat uitzien? Dan stellen we voor te beginnen met 3 soorten kaders. Je kan gaan voor een strakke look door witte lijst, zwarte lijsten en houten lijsten te combineren. Daarnaast kan je ook beginnen met een enkele simpele lijsten en dan enkele ornament lijsten of bijvoorbeeld een ‘touch of gold’.

Tip 4: Overweeg lijsten en passe-partout

De lijsten en de passe-partout van de kunstwerken, foto’s, memorabilia… kunnen een grote invloed hebben op het totaalbeeld van jouw gallery wall. Overweeg vergelijkbare lijsten te gebruiken voor een samenhangende look, of combineer lijsten voor een meer eclectische uitstraling.

Tip 5: Speel met symmetrie en asymmetrie

Er zijn geen harde stijl regels bij het opstellen van een gallery wall. Wil je een symmetrische opstellen dan creëer je dit het beste door identieke lijsten te gebruiken en de verschillende stukken in een rasterpatroon te rangschikken.

Wil je nu toch liever een asymmetrische opstelling dan kan je de stukken in een organische en meer willekeurige opstelling. Beide benaderingen zijn prachtig, dus kies de benadering die het beste bij jou en je stijl past

Tip 6: Voeg textuur en dimensie toe

Naast kunstwerken en foto's kan je overwegen textuur en dimensie toe te voegen aan je gallery wall met decoratieve voorwerpen zoals spiegels, wandsculpturen en andere driedimensionale objecten. Dit voegt visuele interesse en diepte toe aan de tentoonstelling.

Tip 7: Zorgvuldig ophangen

Wanneer het tijd is om je gallery wall op te hangen, neem dan de tijd en hang elk stuk met zorg op. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat elk stuk recht hangt, en overweeg het gebruik van een ophangsysteem zoals lijsten of een gallery kit om het proces te vergemakkelijken.

Terug naar overzicht