Schermafbeelding 2023 12 06 123851

8 tips om goede familie foto’s of portretten te trekken.

1. Lachen/lach!

Wees altijd klaar! Het duurt slechts enkele seconden om de geweldige foto te scoren.

Zelfs al je kind huilt of de hond net uit beeld loopt, blijf lachen! Op die manier heb je niet het risico dat de ouders er ellendig uitzien terwijl de kinderen eindelijk lachen.

2. Pak licht in

Spontane foto’s zien er beter uit als je niet als een lastdier wordt belast. Geef je kinderen geen felle drinkbekers en lolly’s dat je uiteindelijk liever niet op de foto’s hebt staan. Daarom kunnen traktaties het beste na de sessie gegeven worden.

3. Geheime wapens

Overweeg om een deken mee te brengen om op te zitten, dit zal op de foto’s staan, dus zorg ervoor dat je de print mooi vindt. Als je je hond meeneemt, vergeet dan de traktaties niet! Tissues en babydoekjes zijn ook geweldig.

4. Speel!

Laat je kinderen in het ronddraaien, gooi ze in de lucht, geef ze kriebels, kussen en knuffels. Wees gek! Zo ontstaan de allerbeste unscripted foto’s.

5. Ontspan

Zet wat muziek op, draag je leukste outfit, … alles wat je kunt doen om je comfortabel te doen voelen. Dit straal je automatisch uit in je foto’s.

6. Maak je geen zorgen over kleine dingen

Photoshop bestaat niet voor niets. Alles van losse haren tot de kleur van je T-shirt kunnen aangepast worden.

7. Gezelligheid is key!

Geef knuffels, hou elkaars handen vast, vertel een leuke anekdote Je voelt je misschien gek op dat moment, maar je zult later blij zijn met het resultaat.

8. Strategische opruiming

Voorafgaand aan de sessie richt je je best even op een paar belangrijke plekken: nachtkastjes en kamers met de beste lichtinval. Al het andere dat afleidt, kunnen we tijdens de sessie verplaatsen.

Extra tip:

Je kan ook steeds met een professionele familiefotograaf samenwerken. Hier zijn alvast enkele personen met wie wij graag samenwerken. (extra artikel om bij te schrijven).

Ga nu die foto’s maken - en heb plezier. Heb je de perfecte gezinsfoto gemaakt? Wij helpen met inkaderen.

TIP: Maak een gallery wall met verschillende foto’s in hetzelfde thema! Weet je niet helemaal hoe je hieraan moet beginnen lees dan: 7 tips bij het creëren van de ultieme gallery wall!

Terug naar overzicht