Hoe duur is professioneel inlijsten?

Het inlijsten van kunstwerken, foto‘s of andere documenten is een geweldige manier om ze te beschermen en hun waarde te verhogen. Maar hoe duur is het precies? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren zoals het materiaal dat wordt gebruikt, de grootte en complexiteit van het werk, etc. In dit artikel zullen we onderzoeken wat er allemaal bij komt kijken als je iets gaat laten inlijsten.

Ten eerste moet je bepalen welk materiaal je wil gebruiken voor de lijst. Er zijn veel verschillende soorten materialen die je kan gebruiken, variërend van goedkoop plastic tot aan luxueuze hardhoutsoorten met ingewikkelde details. De prijs varieert sterk afhankelijk van wat je uiteindelijk kiest; sommige materialen zijn relatief goedkoop terwijl anderen erg duur kunnen zijn.

Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele extra opties zoals glas of passe–partouts (een dunne mat rondom het werk). Vooral Artglass kan een stevig prijskaartje hebben. Het biedt natuurlijk een veel betere bescherming van jouw kunstwerk.

Als laatste moet je natuurlijk ook rekening houden met de grootte en complexiteit ervan; meer detail betekent vaak meer geld! Als algemene regel geld: hoe hoger de kwaliteit die je wil bereiken, des te duurder wordt inlijsten per stuk uiteindelijk. Echter, als jouw doel is om eenvoudigweg iets te beschermen dan kan eenvoudiger materiaal genoeg zijn – hierdoor blijft het betaalbaar! Omdat elke situatie uniek is mag je steeds contact opnemen met justframeit voor vrijblijvend advies over welke opties er bestaan en wat hiervoor nodig is qua budgettering.

Als je standaardkaders wenst op standaardmaten dan kan je bv. Nielsen kaders kopen. Zij bieden een oplossing voor de kleinere budgetten. Wens je maatwerk of hulp bij inlijsten dan is justframeit een goede keuze. Om jou alvast een idee te geven is er hier een prijslijsttabel:

INSTA KADER € 39

Print 13 x 13 cm
Frame 23 x 23 cm
PP boord 5 cm

SMALL € 59

Werk tot 13 x 18 cm
Frame 23 x 28 cm
PP boord 5 cm

MEDIUM € 79

Werk tot 13 x 18 cm
Frame 23 x 28 cm
PP boord 5 cm

LARGE € 99

Werk tot 13 x 18 cm
Frame 23 x 28 cm
PP boord 5 cm

EXTRA LARGE € 149

Werk tot 50 x 70 cm
Frame 64 x 84 cm
PP boord 6 cm

XXL € 199

Werk vanaf 60 x 90 cm
Frame 76 x 106 cm
PP boord 8 cm

Terug naar overzicht