Schermafbeelding 2023 12 06 123209

Hoe duur is professioneel inlijsten?

Het inlijsten van kunstwerken, foto‘s of andere documenten is een geweldige manier om ze te beschermen en hun waarde te verhogen. Maar hoe duur is het precies? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren zoals het materiaal dat wordt gebruikt, de grootte en complexiteit van het werk, etc. In dit artikel zullen we onderzoeken wat er allemaal bij komt kijken als je iets gaat laten inlijsten.


Ten eerste moet je bepalen welk materiaal je wil gebruiken voor de lijst. Er zijn veel verschillende soorten materialen die je kan gebruiken, variërend van natuurlijke houtsoorten tot blinkend gouden kaders. De prijs hangt sterk af van welk materiaal je kiest. Gouden en zilveren kaders komen vaak iets duurder uit, terwijl houten kaders zowel in het goedkopere als duurdere segment te vinden zijn. 

Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele extra opties zoals glas of passe–partouts (een dunne mat rondom het werk). Vooral Artglass kan een stevig prijskaartje hebben. Het biedt natuurlijk een veel betere bescherming van jouw kunstwerk.


Als laatste moet je natuurlijk ook rekening houden met de grootte en complexiteit ervan; meer detail betekent vaak een iets hogere prijs. Als algemene regel geldt: hoe hoger de kwaliteit die je wil bereiken, hoe duurder het inlijstingsproces. 

Echter, als je gewoonweg je werk wil beschermen, dan kunnen basismaterialen al voldoende zijn om het gewenste resultaat te krijgen. Zo bieden we ook een budgetlijn kaders aan. Deze zijn steeds van hoge kwaliteit, maar enkel beschikbaar in standaardmaten. Omdat elke situatie uniek is mag je steeds contact opnemen met justframeit voor vrijblijvend advies over welke opties er bestaan en wat hiervoor nodig is qua budgettering.

Configurator

Bekijk zeker eens onze configurator. Je kan er je eigen werk of foto in uploaden en kiezen tussen alle kaders, passe-partouts en glassoorten. Je krijgt direct een beeld van het ingekaderde resultaat. Bovendien kan je er ook de totale prijs van de inlijsten op raadplegen.

Hieronder vind je een algemene prijslijst op basis van de grootte van het werk.

INSTA KADER € 39

Print 13 x 13 cm
Frame 23 x 23 cm
PP boord 5 cm

SMALL € 59

Werk tot 13 x 18 cm
Frame 23 x 28 cm
PP boord 5 cm

MEDIUM € 79

Werk tot 13 x 18 cm
Frame 23 x 28 cm
PP boord 5 cm

LARGE € 99

Werk tot 13 x 18 cm
Frame 23 x 28 cm
PP boord 5 cm

EXTRA LARGE € 149

Werk tot 50 x 70 cm
Frame 64 x 84 cm
PP boord 6 cm

XXL € 199

Werk vanaf 60 x 90 cm
Frame 76 x 106 cm
PP boord 8 cm

Terug naar overzicht