Schermafbeelding 2023 12 06 123833

Just frame it voorspelt: Top 5 interieurtrends voor 2023

1. Ton sur ton

Ga je liever voor een rustig interieur? Dan heb je geluk want het warme en natuurlijke kleurenpalet gaat voorlopig nog nergens heen. Aardetinten waaronder zandkleur, taupe en beige zien we hier het meeste terugkomen. Uniek bij deze trend is de combinatie van warme houtsoorten.

De combinatie van warme houtkleuren zorgt voor warmte in een neutraal interieur. De samenkomst van lichte, neutrale tinten met donker hout zorgt voor meer diepte in de ruimte.

2. Rustgevend blauw

De frisse combinatie van blauwtinten zoals kobaltblauw, pastelblauw, ijsblauw, nachtblauw, turkoois en wit past bij een strak en modern interieur.

De rustgevende blauw tinten kan je laten terugkomen op de muur, maar ook in accessoires zoals vazen, kussen en kleden.

Geef jij de voorkeur aan een iets gedurfdere woonstijl? Dan kan je kiezen voor de Havana lijst, een vintage donkerblauwe kader en direct een absolute blikvanger in je woonkamer.

3. Natuurlijk en duurzaam

Duurzaam design, de natuur naar binnen halen en een mix van natuurlijke kleuren als groen, beige en warm rood- en bruintinten. Dat is één van de kleurtrends, maar ook een van de woontrends, die we in 2023 zeker terug gaan zien.

De groene kleur kan je laten terugkeren met planten maar natuurlijk ook met de Hanoi lijst, een groene kader met gouden details voor dat ultieme natuurlijke effect.

4. Gedurfde keuze

Wil je in 2023 een gedurfde en levendige stijl aan je interieur toevoegen? Dan heb je geluk want In 2023 gaan we een uitgesproken stijl met felle kleuren veel zien. Gedurfde meubels zoals een felblauwe bank of een knalgeel bijzettafeltje zijn voorbeelden van items die ook bij deze stijl horen. Daarnaast zien we ook op de muur gedurfdere kleuren terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan felgroen of oranje tinten.

Is deze uitgesproken stijl echt iets voor jou? Dan kan je ook nog een stapje verder gaan door art-deco-elementen terug te laten komen in jouw interieur. Denk maar aan geometrische patronen, glanzende stoffen. Het is wel aangeraden om een punt van rust te creëren door ergens in de kamer een neutrale kleur te komen of door rustige materialen te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een rustige vloer of een mooie houten salontafel.

De zogenaamde pop of color is dus terug in de huiskamer; denk maar aan de Kyoto lijst een gouden bamboo kader met een unieke, eclectische print.

5. Minimalisme

Een compleet tegenovergestelde stijltrend is het minimalisme In 2023 nemen we vaker een stapje terug en streven we naar het creëren van een veilige thuishaven waarin we heerlijk tot rust komen. Een teveel aan prikkels leidt ons af van dit doen, dus verlangen we naar less is more.

Kies bijvoorbeeld voor de Tokio lijs een brede zwarte kader met een strakke vorm, ingetogen kleuren en natuurlijke materialen.

Justframeit is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige, stijlvolle lijsten die aanpasbaar zijn, scherp geprijsd en gemaakt met duurzame productiepraktijken. Met een grote verscheidenheid aan stijlen en hoogwaardige materialen heeft Justframeit zeker de perfecte lijsten om je interieur te verfraaien die je eeuwig kan koesteren.

Start framing!

Terug naar overzicht