Schermafbeelding 2023 12 06 123008

Puzzel inkaderen of laten inkaderen

Het inkaderen van een puzzel is een leuke manier om je favoriete puzzel te laten zien. Of je nu een puzzel zelf inkadert of het door een professionele kadermaker laat doen, het resultaat is altijd prachtig. Maar wat zijn de voordelen van het inkaderen van een puzzel?

Allereerst beschermt het kader de puzzel tegen vuil en stof. Als je de puzzel niet inlijst, kan stof en vuil er gemakkelijk op komen en kan deze schade aanrichten aan de stukjes. Door de puzzel in te lijsten, wordt dit voorkomen.

Daarnaast geeft het kader ook meer waarde aan je puzzel. Een ingelijste puzzel is veel mooier om naar te kijken dan een oningelijste versie en kan ook meer waard zijn als je hem ooit wilt verkopen of verhandelen. Tot slot maakt het inkaderen van een puzzel hem ook gemakkelijk op te hangen aan de muur. Als je de puzzel niet inlijst, moet je hem ergens neerzetten waar hij veilig is en waar hij niet gemakkelijk kan worden beschadigd of verplaatst. Door hem in te lijsten, kun je hem gemakkelijk ophangen aan de muur en zo genieten van je favoriete puzzels terwijl ze veilig zijn opgeborgen.

Als je ervoor kiest om je puzzels zelf in te lijsten, moet je goed weten wat voor materiaal er nodig is om dit goed te doen. Je moet bijvoorbeeld weten welke soort lijm geschikt is voor jouw specifieke type puzzle, welk soort glas gebruikt moet worden en hoeveel ruimte er tussen het glas en de rand van de puzzle moet zitten om schade aan de stukjes te voorkomen. Als dit allemaal correct wordt gedaan, kan het resultaat prachtig zijn!

Als je liever geholpen wordt door een professional bij het inkaderen van jouw puzzle, dan is dat ook mogelijk. Justframeit heeft experten in dienst die jou graag helpen met het inkaderen van puzzles en die precies weten wat er nodig is om jouw puzzle perfect in te lijsten. Ze weten precies welke materialen ze moet gebruiken en hoeveel ruimte er tussen glas en rand moet zitten om schade aan jouw puzzle te voorkomen. Contacteer ons gerust als je vragen hebt of graag een offerte wenst om jouw puzzel in te kaderen.

Stappenplan om jouw puzzel zelf in te kaderen

Wil je toch liever zelf jouw puzzel inkaderen? Volg dan dit stappenplan. Het inkaderen van een puzzel is eenvoudig en kan worden gedaan door middel van een aantal stappen.

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de puzzel goed is opgeborgen en dat alle stukjes op hun plaats liggen. Als de puzzel klaar is, leg hem dan op een vlakke ondergrond om er zeker van te zijn dat hij niet gaat verschuiven.

Vervolgens moet je de juiste mat kiezen voor jouw puzzel. Er zijn vele verschillende matopties beschikbaar, dus het is belangrijk om er één te kiezen die bij jouw stuk past. De mat moet ook groot genoeg zijn om de hele puzzel te bedekken, maar niet zo groot dat hij overhangt. Als je de juiste mat hebt gekozen, plaats dan wat lijm of tape aan de achterkant van de mat om ervoor te zorgen dat hij goed blijft plakken.

Plaats vervolgens wat lijm of tape aan de achterkant van de puzzel om ervoor te zorgen dat hij goed blijft plakken op de mat. Laat dit drogen voordat je verder gaat met het inkaderen van jouw puzzel. Nu ben je klaar om jouw puzzel in te laten kaderen!

Kies eerst een frame dat bij jouw stuk past en bevestig dit aan de achterkant van jouw mat met lijm of tape. Je kan bij justframeit kaders laten maken op maat van de groote van jouw puzzel. Zorg ervoor dat het frame stevig vastzit voordat je verder gaat met het inkaderen van jouw puzzel. Plaats vervolgens glas over jouw stuk en bevestig dit met lijm of tape aan het frame.

Laat alles drogen voordat je verder gaat met het hangen van jouw afgewerkte stuk!

Terug naar overzicht