Schermafbeelding 2023 12 06 123135

Sportshirt of t-shirt inlijsten

Sportshirts inlijsten is een steeds populairder wordende manier om je sportherinneringen te bewaren. Of het nu gaat om een shirt uit de voetbalwedstrijd van je zoon, of het shirt dat jouw dochter tijdens haar basketballoopbaan droeg, met een goed ingelijst sportshirt kun je dit moment voor altijd herdenken. Maar hoe kies je nou de beste oplossing voor het inlijsten van jouw sportshirts of t-shirts?

Om te beginnen moet je goed bepalen welke lijst en glassoort bij jou past. Er zijn verschillende lijsten en maten beschikbaar die aansluiten bij elk type interieur. Kies een moderne lijst voor een modern interieur, een klassieke lijst voor een klassiek interieur… Zorg er vervolgens voor dat de juiste afmetingen worden gekozen: wil je alleen het shirt tonen of wil je ook foto’s of andere accessoires toevoegen? Wil je meer contrast op de achtergrond? Kies dan voor heldere kleuren zoals wit of zwart. Een t-shirt inkaderen doe je maar 1 keer, dus je kies best voor een top kader. Je kan bij justframeit terecht voor design advies of voor speciale verzoeken. We helpen jou graag!

Als alles duidelijk is over de keuze van frame en maat, kan er begonnen worden met het daadwerkelijk inlijsten van het sportshirt. Je stoomt jouw sportshirt best eerst om de plooien eruit te krijgen. Daarna spelden we de t-shirt op een mooi vlak. We gebruiken daarvoor vaak de “Float mount” techniek, waar het lijkt alsof je T-shirt zweeft in de kader. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag wat voorbeelden zien? Contacteer ons gerust voor meer informatie of een bezoek.

Hoe kan je zelf een voetbal t-shirt inlijsten?

Je kan ook enkel een kader bestellen bij justframeit en jouw t-shirt zelf inlijsten. Dit is het stappenplan om jouw t-shirt zelf in te kaderen:

1. Kies een lijst die past bij het formaat en de stijl van je voetbal t–shirt.

2. Verwijder alle knopen, labels of andere items die aan het shirt vastzitten.

3. Plaats een kartonnen ondergrond in de lijst om te voorkomen dat er vlekken op het shirt ontstaan door contact met de glasplaat of plastic achtergrond van de lijst.

4. Leg het t–shirt plat op een werkvlak en plooi zachtjes elke mouw naar buiten toe, zodat ze niet over elkaar hangen als je hem ophangt in de lijst.

5. Leg vervolgens het t–shirt in de lijst en bevestig dit met behulp van tape of clips (afhankelijk van wat wordt meegeleverd). Zorg er ook voor dat u geen schade toebrengt aan uw kader door te veel druk uit te oefenen terwijl u alles bevestigd!

6 . Hang tenslotte je voetbalt–shirt op waar je maar wilt!

Terug naar overzicht