Van concept tot creatie: Het verkennen van Arne Quinze's installatie op BRAFA 2022

Arne Quinze is een Belgische hedendaagse kunstenaar wiens gedurfde en opvallende werken hem wereldwijde erkenning hebben opgeleverd. De BRAFA art fair is een jaarlijkse kunst- en antiekbeurs die sinds 1965 plaatsvindt in Brussel. BRAFA heeft de traditie om bij elke editie een andere eregast te verwelkomen. Voor de editie van 2022 werd Arne Quinze uitgenodigd, de eerste Belgische eregast. Deze editie vond fysiek plaats na twee alternatieve jaren door de gezondheidscrisis.

Arne Quinze begon zijn carrière in de jaren tachtig als graffitikunstenaar. Hij heeft zich altijd bezig gehouden met de urbanisatie en de rol van steden en deed een poging om er openluchtmusea van te maken. Zijn werk is snel geëvolueerd van Street Art naar Public Art met terugkerende thema’s zoals sociale interactie, verstedelijking en diversiteit. Wat Quinze drijft is het geloof in de mogelijke realisatie van een idealistische samenleving waar alle mensen communiceren en correct omgaan met elkaar. De installaties van Quinze worden gezien als monumenten die een andere dynamiek van stedelijke ontwikkeling presenteren.

Quinze’s creaties omvatten een breed scala aan media, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst en installaties, en worden gekenmerkt door hun dynamisch gebruik van kleur en vorm. De werken zijn het resultaat van talrijke persoonlijke ontmoetingen met de schoonheid van, de natuur. Zo zagen we allemaal de fel rode Rock Stranger op de boulevard in Oostende.

Voor BRAFA 2022 exposeerde Arne Quinze grootschalige schilderijen, waaronder een vierluik geïnspireerd op de ‘vier seizoenen’, een reeks werken op papier, een sculptuur, video-installaties tot het tapijt waarop de 68.000 bezoekers en 115 exposanten wandelden.

Arne Quinze was BRAFA 2022 guest of the year en maakte meer dan 300 schetsen om ten toon te stellen op Brafa. Just Frame it kaderde dit allemaal voor hem in.

Quinze’s samenwerking met Just Frame It is uniek omdat we dit in een korte tijd konden doen met een volledige ontzorging voor hem. De lijsten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waaronder hout, metaal en plexiglas, en zijn ontworpen om de stijl en esthetiek van Quinze’s werk aan te vullen.

Daarnaast worden de stukken ook geleverd bij de locatie, waardoor dit voor zowel Arne Quinze als de klant een meerwaarde is in gemak en een gegarandeerd goede levering.

De expressieve en kleurrijke creaties zorgden voor een vrolijke en positieve sfeer op BRAFA en droegen bij tot de editie van vernieuwing.

Wil je meer weten over Arne Quinze en zijn werk, neem dan zeker een kijkje op zijn website: arnequinze.com

Terug naar overzicht