Passe-partout: wat is het en hoe werkt het?

Bij JustFrameIt zijn we gespecialiseerd in het inlijsten van kunstwerken. We gebruiken hiervoor de beste materialen en technieken, waaronder passe-partouts. Passe-partouts zijn een belangrijke onderdeel van het inlijstingsproces, omdat ze het kunstwerk beschermen en accentueren.

1200x1200 2022 Frames 51056778 3


Wat is een passe-partout?

Een passe-partout is een rand van papier of karton die om een kunstwerk of foto wordt geplaatst. Het bestaat uit twee delen: een binnenste en een buitenste rand. De binnenste rand is de rand die direct om het kunstwerk zit. De buitenste rand is de rand die het kunstwerk omlijst.

Hoe werkt een passe-partout?

Een passe-partout werkt door het kunstwerk te isoleren van de lijst. Dit helpt om het kunstwerk te beschermen tegen stof, vuil en beschadigingen. Bovendien kan een passe-partout de aandacht op het kunstwerk vestigen door het te accentueren.

Passe-partouts van JustFrameIt

Bij JustFrameIt bieden we een breed scala aan passe-partouts aan, in verschillende kleuren, stijlen en formaten. We kunnen passe-partouts op maat maken voor elk kunstwerk of foto.

De voordelen van passe-partouts van JustFrameIt

Passe-partouts van JustFrameIt bieden de volgende voordelen:

 • Ze beschermen je kunstwerken tegen stof, vuil en beschadigingen.
 • Ze accentueren je kunstwerken en laten ze er mooier uitzien.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en formaten.
 • We kunnen passe-partouts op maat maken voor elk kunstwerk of foto.

Tips voor het kiezen van een passe-partout

Bij het kiezen van een passe-partout zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Deze factoren zijn:

 • De grootte van het kunstwerk: De passe-partout moet groot genoeg zijn om het kunstwerk te omsluiten, maar niet te groot.
 • De kleur van het kunstwerk: De passe-partout kan worden gekozen in een kleur die contrasteert met het kunstwerk, of in een kleur die er mooi bij past.
 • Het materiaal van het kunstwerk: Passe-partout kan worden gemaakt van papier, karton of kunststof. Het materiaal moet geschikt zijn voor het materiaal van het kunstwerk.

Passe-partout soorten

Een passe-partout is een kader van karton of kunststof dat tussen het kunstwerk of de foto en de lijst wordt geplaatst. Het heeft verschillende functies, zoals:

 • Bescherming: Een passe-partout beschermt het kunstwerk of de foto tegen schade, zoals krassen, vuil en UV-straling.
 • Accentuering: Een passe-partout kan de kleuren en details van het kunstwerk of de foto accentueren.
 • Opvulling: Een passe-partout kan een lege ruimte tussen het kunstwerk of de foto en de lijst opvullen.

Er zijn verschillende soorten passe-partout beschikbaar, elk met zijn eigen eigenschappen. De keuze van het juiste passe-partout hangt af van het kunstwerk of de foto, de omgeving waarin het werk komt te hangen en de persoonlijke voorkeur van de klant.

Kunstwerk op floating passe-partout klaar om in te kaderen

Type formaten van Passe-Partout die Justframeit standaard aanbiedt

Bij Justframeit hebben we een passe-partout voor elke stijl en voorkeur. Onze zorgvuldig geselecteerde formaten variëren van opvallend groot tot subtiel klein, en bieden de perfecte aanvulling op uw kunstwerken:

Oversized (120mm)

Voor een dramatisch effect en een gevoel van grandeur, kies onze Oversized passe-partout. Met een royale breedte van 120mm creëert deze optie een opvallend kader rond uw kunstwerk, ideaal voor grote ruimtes en kunstwerken die een statement maken.

Klassiek (60mm)

Onze Klassieke passe-partout, met een evenwichtige breedte van 60mm, is de perfecte keuze voor een tijdloze en elegante uitstraling. Deze maat is ideaal voor een verscheidenheid aan kunstwerken en past naadloos in zowel moderne als traditionele interieurs.

Tiny (30mm)

Voor een fijnere en meer subtiele omlijsting is de Tiny passe-partout ideaal. Met een breedte van slechts 30mm biedt deze optie een bescheiden rand rond uw kunstwerk, waardoor het middelpunt van de aandacht blijft. Deze maat is perfect voor kleinere werken of voor een minimalistische esthetiek.

Geen

Voor degenen die de voorkeur geven aan een directe en ononderbroken weergave van hun kunst, bieden wij ook de optie om geen passe-partout te gebruiken. Dit zorgt voor een strakke en hedendaagse look, waarbij de focus volledig op het kunstwerk ligt.

Elke passe-partout optie bij Justframeit is ontworpen om uw kunstwerk op een unieke manier te versterken en te complementeren. Kies de maat die het beste bij uw stijl en kunstwerk past, en geef uw inlijsting een persoonlijke touch.

Via onze configurator voor kaders op maat kan je alvast previewen hoe jou passe partout er zal uit zien.

Clean Shot 2023 12 27 at 11 40 05 2x

Types Passe-partouts

Zuurvrij passe-partout

Zuurvrij passe-partout is gemaakt van zuurvrij materiaal dat de kleur en kwaliteit van het kunstwerk of de foto beschermt tegen verzuring. Verzuring is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt dat papier geel wordt en bros wordt. Zuurvrij passe-partout is gemaakt van houtvezels die zijn behandeld met een alkalische stof, die de verzuring tegengaat.

Conservatiekarton

Conservatiekarton is een type zuurvrij passe-partout dat is gemaakt van hoogwaardige materialen en aan strenge normen voldoet. Conservatiekarton is vaak gemaakt van 100% katoen of linnen, en bevat geen optische witmakers of chemicaliën die het kunstwerk of de foto kunnen beschadigen. Conservatiekarton is de beste keuze voor het inlijsten van waardevolle kunstwerken of foto's.

Museumpasse-partout

Museumpasse-partout is een type conserveerkarton dat is speciaal ontwikkeld voor het inlijsten van kunstwerken in musea. Museumpasse-partout is gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen en voldoet aan de strengste normen. Museumpasse-partout is de beste keuze voor het inlijsten van zeer waardevolle kunstwerken of foto's die voor lange tijd moeten worden bewaard.

Keuze van het juiste passe-partout

De keuze van het juiste passe-partout hangt af van verschillende factoren, zoals:

 • De soort kunstwerk of foto: Bij sommige kunstwerken, zoals aquarellen of pastels, is het belangrijk om de kleuren goed te laten weergeven. In dat geval is een zuurvrij passe-partout of conserveerkarton een goede keuze.
 • De omgeving waarin het werk komt te hangen: Als het werk in een omgeving komt te hangen met veel lichtinval, is het belangrijk om een passe-partout te kiezen dat is gemaakt van zuurvrij materiaal.
 • De persoonlijke voorkeur: Sommige mensen geven de voorkeur aan een passe-partout met een bepaalde kleur of structuur.

Tips voor het kiezen van de juiste soor passe-partout

 • Vraag advies aan Justframeit: Justframeit kan je helpen bij het kiezen van het juiste passe-partout voor jouw kunstwerk of foto.
 • Let op de kleur: De kleur van het passe-partout kan de uitstraling van het kunstwerk of de foto beïnvloeden.
 • Let op de structuur: De structuur van het passe-partout kan de uitstraling van het kunstwerk of de foto beïnvloeden.
 • Let op de kwaliteit: Kies een passe-partout dat is gemaakt van hoogwaardig materiaal.

Contact

Wil je meer informatie over passe-partouts van JustFrameIt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste passe-partout voor jouw kunstwerken of foto's.

Beschikbare kleuren

Bij Justframeit geloven we dat de juiste kleur passe-partout een wereld van verschil kan maken in hoe een kunstwerk wordt gepresenteerd en ervaren. Daarom bieden we een breed scala aan kleuropties binnen verschillende categorieën, elk ontworpen om uw kunstwerk op een unieke manier te complementeren en te versterken.

Witte passe-partouts

Een tijdloze klassieker, onze witte passe-partouts bieden een frisse, schone look die elk kunstwerk doet oplichten. Perfect voor het creëren van een scherpe focus en het toevoegen van helderheid aan uw kunst.

Crème Passe-Partout

Onze crème passe-partouts voegen een warme en zachte tint toe, perfect voor het inlijsten van kunstwerken die baat hebben bij een subtiele en rustige achtergrond.

Zwarte Passe-Partout

Kies voor een gedurfd statement met onze zwarte passe-partouts. Ze bieden een sterk contrast dat de kleuren in uw kunstwerk versterkt en een moderne uitstraling geeft.

Beige Passe-Partout

De beige passe-partouts zijn de ideale keuze voor een natuurlijke en uitgebalanceerde look. Ze passen goed bij kunstwerken die subtiele kleurnuances bevatten.

Blauwe Passe-Partout

Onze blauwe passe-partouts zijn perfect om een gevoel van rust en kalmte te creëren. Ze zijn vooral geschikt voor kunstwerken met koele tinten of maritieme thema's.

Gele Passe-Partout

Breng helderheid en vrolijkheid in uw inlijsting met onze gele passe-partouts. Deze kleur is geweldig voor het verlevendigen van speelse en levendige kunstwerken.

Grijze Passe-Partout

Kies onze grijze passe-partouts voor een moderne en veelzijdige look. Ze werken uitstekend met hedendaagse kunst en bieden een subtiele, stijlvolle achtergrond.

Groene Passe-Partout

Onze groene passe-partouts voegen een natuurlijk element toe en zijn ideaal voor kunstwerken met organische en botanische thema's.

Rode Passe-Partout

Maak een krachtig statement met onze rode passe-partouts. Deze kleur is perfect voor het toevoegen van energie en passie aan uw kunstwerk.

Taupe Passe-Partout

Onze taupe passe-partouts bieden een elegant en veelzijdig alternatief, passend bij diverse kunststijlen en interieurontwerpen.

Bij Justframeit is elke kleur zorgvuldig geselecteerd om aan uw inlijstbehoeften te voldoen. Kies de kleur die het beste past bij uw kunstwerk en interieur, en geef uw inlijsting een persoonlijke en stijlvolle touch.

Clean Shot 2023 12 27 at 11 50 01 2x