Het Inlijsten van Vlinders en Veren

Bij JustFrameIt begrijpen we de kwetsbaarheid en de esthetische waarde van deze objecten en bieden we gespecialiseerde inlijstingsdiensten aan voor zowel vlinders als veren.

24

De Kunst en Zorg van het Inlijsten van Vlinders en Veren

Het inlijsten van vlinders en veren vereist niet alleen een esthetisch inzicht maar ook een zorgvuldige behandeling en kennis van conservatie.

 1. Delicate Hantering: Zowel vlinders als veren zijn extreem fragiel. De vleugels van vlinders kunnen gemakkelijk beschadigen, en veren kunnen hun vorm verliezen bij onzorgvuldige behandeling.
 2. UV-bescherming: Om de felle kleuren en details van vlinders en veren te behouden, is het essentieel om UV-beschermend glas te gebruiken. Dit beschermt tegen verkleuring door zonlicht.

Kader krijgt vorm

In ons JustFrameIt atelier: deskundige begeleiding en zorg

Een bezoek aan ons atelier zorgt voor:

 • Deskundig advies over het positioneren en inlijsten van vlinders en veren om hun natuurlijke vorm en schoonheid te benadrukken.
 • Een uitgebreide selectie van lijststijlen en glasopties die passen bij elke inrichting en voorkeur.
 • Zorgvuldige en respectvolle behandeling van elk item, waarbij het behoud van de integriteit en kleur van uw natuurlijke schat centraal staat.
Boek een afspraak
Jfi kader proces

Online Opties met Onze Configurator

Voor degenen die een duidelijke visie hebben of de voorkeur geven aan online winkelen, maakt onze configurator het eenvoudig om:

 • Te kiezen uit diverse framestijlen en maten.
 • De juiste glasbescherming te selecteren.
 • Vooraf te zien hoe uw vlinder of veer er in de gekozen lijst uit zal zien.
Gebruik onze configurator
Kaderconfigurator

Belangrijke tips voor het inlijsten van vlinders of veren

  1. Ethisch Verzamelen: Zorg ervoor dat elke vlinder of veer die je inlijst ethisch is verkregen. Het is essentieel om de natuurlijke habitats en populaties te respecteren.
  2. Regelmatige Reiniging: Omdat stof zich kan ophopen, is het belangrijk om uw ingelijste vlinders en veren regelmatig schoon te maken met een zachte doek.
  3. Vermijd Direct Zonlicht: Ondanks UV-bescherming is het toch het beste om direct zonlicht te vermijden om de levensduur van uw ingelijste object te verlengen.
Kader voor diamons painting

Klaar om in te kaderen?

Het inlijsten van vlinders en veren is een eerbetoon aan de natuurlijke wereld en een kans om de vluchtige schoonheid van deze wonderen te bewaren. Bij JustFrameIt bieden we de expertise en zorg die nodig zijn om deze delicate stukken op de best mogelijke manier te presenteren. Elk frame vertelt een verhaal van natuurlijke magie, en we zijn hier om dat verhaal met u te delen.