Manja benic 780995 unsplash 300x300

5 websites voor gratis kunst, afbeeldingen en foto’s

Een nieuw ingelijst kunstwerk tegen een kale muur hangen is een geweldig gevoel! Maar soms is het een uitdaging om iets te vinden dat je leuk genoeg vindt om in te kaderen. Wanneer je geen leuke foto’s hebt, hoe kan je dan de muren opfleuren? Wel, wij maakten een overzicht van 5 online bronnen waar je gratis hoge resolutie-afbeeldingen kan vinden van verschillende thema’s voor het ultieme print- en inkaderplezier! Als je het perfecte exemplaar hebt gevonden, contacteer ons gerust om de foto in te kaderen.

1. Unsplash

Het leuke aan Unsplash is dat het een geweldig platvorm is voor ambitieuze amateur- en professionele fotografen om hun eigen foto’s te delen op het internet. Unsplash is een ware schat aan gratis afbeeldingen en je vind er echt alles! Van adembenemende landschappen tot portretten en concertfoto’s. Voor jouw zoekterm in en scrollen maar!

Spreken de foto’s hieronder jou ook aan? De verzameling ‘Travel Photos’ van Unsplash is een van onze favorieten!

2. Free Vintage Poster

Ben je fan van vintage advertenties? Wel, dan hebben we jouw site gevonden! Free vintage posters is de plek om leuke retro prints te zoeken. Old school film covers, circusaffiches en retro posters van Coca-Cola!

Als je fan bent van Audrey Hepbrun zou deze filmposter stralen aan je muur in een wit of zwarte lijst! Of ben je op zoek naar iets meer obscuur? Er zijn veel oude schooladverties, zoals deze van Geo. Winter Brewing Co.

Eenmaal gevonden kan je bij ons ook terecht voor het inkaderen van de prints of posters!

3. NASA

Laat de innerlijke astronaut in jou naar boven komen! Op de website van NASA vind je afbeeldingen van maanlandingen en ruimteraketten. Als je meer houdt van kleurrijke posters zijn er ook verbluffende ruimtevaartfiches te vinden. Kies je favoriete planeet en je favoriete kader, zo ben je altijd klaar om eens weg te dromen!

4. Google Patents

Google Patents is een zoekmachine van Google die meer dan 87 miljoen patenten indexeert. Octrooitekeningen zijn een unieke manier om een ​​technische flair aan elke muur toe te voegen en ze vormen geweldige gespreksonderwerpen.

Ben je niet in de stemming om door de archieven te gaan jagen? Dit zijn ons favorieten:

5. NY Public Library

Oude kaarten van New York in een Massief houten kader zijn altijd een perfecte match! Naast oude kaarten is deze database een enorme bron van leuke afbeeldingen en vintage foto’s. Zeker de moeite om eens te doorlopen!

Bovenstaande sites zijn niet alleen leuk om door te bladeren, ze zijn ook een eerste stap om jouw muren te pimpen met coole illustraties die passen bij jouw stijl! Laat vervolgens jouw favorieten printen en inkaderen met de beste materialen!

Terug naar overzicht