Tips lentefoto communiefoto persoonlijkheid 600x600

6 tips voor de perfecte communie- of lentefeest foto’s

Goede communie- of lentefoto’s maken is niet altijd makkelijk! Wij maakten alvast een lijst met enkele tips om de communicant goed te fotograferen. Want mooie foto’s van het moment zorgen voor leuke herinneringen, zo heb je een heleboel materiaal om later een mooie fotowand te maken!

Als je eenmaal het perfecte exemplaar gevonden hebt helpen we je graag met de foto in te kaderen!

Tip 1 : Fotografeer op ooghoogte

Dit is de Giza Ornament gouden kader met een lime white passe-partout.

De beste foto’s van kinderen trek je van op ooghoogte, hier zijn twee redenen voor! Op deze manier kijkt jouw kind recht in de lens zonder naar boven te kijken en krijg je een mooie blik die recht in de camera kijkt. Daarnaast blijft het lichaam in verhouding door op ooghoogte te trekken. Zo blijft jouw kleine spruit in verhouding met zichzelf en de omgeving!

Tip 2 : Toon persoonlijkheid

Dit is de fourmi zwarte kader met een lime white passe-partout


Formele kinderfoto’s daar doen we niet aan mee! Voeg wat persoonlijkheid toe van jouw kind aan de foto door gebruik te maken van leuke attributen. Een ander pluspunt van attributen te gebruiken is dat jouw kind zich veel vrolijker zal opstellen tijdens de fotoshoot.

Welke attributen te gebruiken? Wel, een voetbal als jouw kind een fervent voetballer is of een kroon als jouw dochter een ware prinses is!

Voor een extra leuke herinnering kan je ook een voetbaltruitje laten inkaderen!

Tip 3 : Spontaniteit primeert

Dit is de esdoorn 1,5 cm kader.

Als er één ding is dat de meeste kinderen niet graag doen is het poseren voor een foto. Het goede nieuws is dat dit helemaal niet nodig is! Spontaniteit en vrolijkheid primeren in een leuke foto.

Fotografeer daarom niet van te dichtbij. Geef je kind de ruimte om te spelen in zijn vertrouwde omgeving, op de schommel, met de hond of al voetballend. Zo kan jij van op afstand spontane foto’s maken!

Tip 4 : Probeer een close-up

Dit is de Florence Shabingoud kader met een lime white passe-partout.

Natuurlijk hoeven niet alle foto’s van op afstand worden getrokken! Wie het graag wat spontaner heeft kan perfect een traditionelere close-up nemen! Focus op het gezicht en vertel iets grappig om een spontane lach te versieren. Met een leuke close-up creëer je een leuk persoonlijk gevoel.

Tip 5 : Gebruik levendige kleuren en effecten

Dit is de Wenge Licht 0,5 cm kader met een lime white passe-partout.

Een foto voor een communie of lentefeest moet vrolijkheid uitstralen. Veel kleur in de foto zorgt voor een dergelijke uitstraling! De juiste outfit, confetti, bloemen en ballonnen kunnen daar allemaal perfect toe bijdragen.

Tip 6 : Speel met de belichting

Dit is de Cigale Creme 2 cm kader met een lime white passe-partout.

Net zoals bij elke foto is ook hier belichting van heel groot belang. Bij een clos-up mag er geen direct zonlicht in het gezicht van de communicant schijnen. Dit kan je voorkomen door in de schaduw van een boom te staan. Een portret krijgt een professionele look wanneer de achtergrond wel mooi belicht is.


De perfecte communie herinnering

Volg bovenstaande tips en je trekt gegarandeerd prachtige foto’s van jouw communicant! En eenmaal al de communiekaartjes de deur uit zijn kan je het mooiste plaatje eenvoudig inkaderen. Zo verdwijnen de herinneringen niet samen met de kaartjes in de kast. Ze verdienen een plaats aan de muur!

Terug naar overzicht