IMG 3992

6 tips voor het kiezen van de perfecte foto voor je Mama?

Tip 1: Organisatie

Of je nu op een telefoon of computer werkt, maak een nieuwe map aan om je favoriete foto's in te plaatsen terwijl je ze doorneemt. Blader door de verschillende opties en selecteer je directe favorieten. Ga op je gevoel af - degene die het meest aanspreken. Beperk vervolgens het aantal foto's door alleen de beste aan het album toe te voegen. Als je niet zeker bent van twee foto's, kan je ze allebei uploaden naar onze site en ze bekijken in onze kaders om te beslissen welke foto de betere optie is.

Je kunt ook de gezichtsherkenning op je telefoon gebruiken om met minimaal scrollen door de foto's met het gezicht van je moeder te bladeren. Laatste tip: bekijk je bewerkte foto's, bijvoorbeeld in een VSCO-album. Als je er genoeg om hebt gegeven om ze te bewerken, zullen ze waarschijnlijk de juiste zijn.

Tip 2: Take a trip down memorie lane

Nu je een systeem hebt, denk eens na over wat je moeder leuk zou vinden. Wie wil niet de meest gedenkwaardige dagen blijven vieren? Of het nu een wijnweekend was of kerstavond bij haar zus of de mooiste bruiloft, vaak zorgen die herinneringen voor de mooiste foto's om te geven. Vergeet niet dat het niet een foto van jullie twee samen hoeft te zijn. Een landschap van een gezamenlijke vakantie, een gedetailleerde foto van haar favoriete bloem of een portret van de familiehond zijn ook geweldige opties!

Tip 3: Vergeet de kleine dingen niet

Trouwfoto's zijn altijd een fantastisch cadeau, maar vergeet ook de alledaagse momenten niet. Die kunnen precies het juiste sentiment raken. Misschien was het toen je haar een macaroni ketting maakte (Ook al is dat eigenlijk een groots moment!) of een zondagse wandeling met de kinderen door de buurt. Als er een spontane foto is waar je van houdt - omdat hij mooi is of goede herinneringen oproept - dan is er een goede kans dat je moeder hem ook mooi vindt.

Tip 4: Maak kopieën

Als je te ver terug in de tijd gaat - we hebben het over ver, ver terug - bestaan de foto's misschien alleen in fysieke vorm. Gelukkig is het supermakkelijk om een oude afgedrukte foto te scannen of te fotograferen, en het digitale bestand naar onze site te uploaden (je kunt het zelfs rechtstreeks vanaf je telefoon doen) om af te drukken en in te lijsten.

Tip 5: Bewerk het (een klein beetje maar)

Goede bewerking is subtiel. Begin met het rechtzetten van de foto. Als er een horizonlijn is, zet die dan eerst recht. Verhoog vervolgens het contrast en de helderheid een beetje. Als de kleuren of het contrast er onnatuurlijk uit gaan zien, schaal het dan terug. Wees niet bang om bij te snijden!

Tip 6: Bij twijfel: zwart-wit.

Laten we zeggen dat er een foto is waar je dol op bent, maar die misschien wat serieuze bewerking nodig heeft. Wij maken hem graag zwart-wit voor een superstrak alternatief. Speel met de filters op je telefoon, of zet je verzadiging helemaal naar beneden voordat je het contrast en de belichting aanpast. Met elke basisbewerkingsapp, van Instagram tot VSCO, kun je een zwart-witfoto maken waar je blij mee bent.

Bonus tip 7: Kies een lijst

Zodra je het perfecte ingelijste geschenk hebt uitgekozen, sturen we het rechtstreeks naar jou.

Terug naar overzicht