Pexels gustavo fring 5163496

De manier om professionele foto's te krijgen waar je van houdt.

1: De ideale tijden om je fotosessie te boeken

De lente is het ideale seizoen voor een fotosessie. Het weer is zacht, het landschap is kleurrijk en levendig en het natuurlijke licht is zacht en flatterend. De beste momenten van de dag voor een lentefotosessie zijn vroeg in de ochtend en laat in de middag. Dan is het licht het meest flatterend en zijn de kleuren het meest levendig. Vermijd opnamen op het midden van de dag, wanneer het licht hard en onflatteus is.

2: Wat in te pakken

Pak in en bereid je voor op je fotoshoot. Wij raden aan alle rekwisieten of accessoires die je wilt gebruiken, extra make-up of nood voorwerpen zoals veiligheidsspelden, tissues en water mee te nemen. Het is ook een goed idee om andere kleren mee te nemen (vooral als je kleintjes hebt!) voor het geval je tijdens de shoot van outfit moet wisselen.

3: Wat te dragen

Bij lente shoots werken pastelkleuren en zachte kleuren het beste. Vermijd felle, opvallende kleuren die kunnen botsen met de omgeving. Stem je outfit af op je omgeving en kies kleding waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Vergeet niet je outfit aan te kleden met hoeden, sjaals of sieraden om je look wat extra flair te geven.

4: Rekwisieten

Rekwisieten kunnen je foto's nog interessanter maken. Neem bijvoorbeeld dekens, paraplu's, ballonnen of bloemen mee om in je shoot te verwerken. Wees creatief en gebruik rekwisieten die jullie, persoonlijkheid, stijl of aankondigingen van mijlpalen die jullie willen vieren weerspiegelen.

5: Werken met huisdieren

Als je van plan bent uw harige vriend te betrekken bij de fotoshoot, zorg dan voor voldoende lekkers en speelgoed om ze bezig te houden. Het is ook een goed idee om iemand anders bij de hand te hebben om je huisdier in bedwang te houden tijdens de shoot. Vergeet niet om pauzes in te lassen voor water en potjes!

6: Hoe te poseren

Probeer bij het poseren voor foto's te ontspannen en plezier te hebben. Wees niet bang om te bewegen en verschillende poses te proberen tot je vindt wat comfortabel en flatterend aanvoelt. Als je niet zeker weet hoe je moet poseren, zoek dan online naar inspiratie of vraag je fotograaf om advies. Het kan ook nooit kwaad om poses voor de spiegel te oefenen.

Profiteer van het prachtige landschap en het zachte licht in de lente voor uw verlovingsfoto's, zwangerschapsfoto's en familieportretten. Laat deze prachtige foto’s inlijsten en geniet dagelijks van die mooie momenten.

Wat er ook gebeurt, vergeet niet om plezier te maken!

Terug naar overzicht