Een kunstige samenwerking tussen FOTORAMA en The Frame Company

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/821272773?h=a43742c688" width="640" height="360" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <p><a href="https://vimeo.com/821272773">Justframeit x Locatelli</a> from <a href="https://vimeo.com/user178634147">Just Frame It</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Volgens Locatelli gaat het over het symbolisme achter de schedels. Het is universeel, je kan namelijk niet weten of het een jongen, meisje was of het een blanke of een Chinese persoon was. Onder alles zijn we allemaal hetzelfde.

Een van de unieke aspecten van Locatelli's kunst is zijn vermogen om realisme en abstract te combineren. Zijn werken bevatten vaak beide stijlen, waardoor een opvallend contrast ontstaat dat de aandacht van de kijker trekt. Hij maakt zijn kunst met verschillende media, waaronder spuitverf, sjablonen en stiften.

Om Locatelli's unieke stijl te reproduceren en onder een breder publiek te brengen, werkt hij samen met Fotorama, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het hoogwaardig scannen van originelen op gootformaat en het maken van kunstdrukken op hoogwaardige materialen. De scansystemen van Fotorama zijn ontwikkeld voor de speciale vereisten van industriële, decoratieve en kunst re-productietoepassingen.

Fotorama's proces is zeer gedetailleerd en houdt rekening met het unieke karakter van elk origineel kunstwerk. Ze digitaliseren niet alleen het origineel, maar analyseren ook hoe het is opgebouwd om een levensechte scan te produceren. Dit omvat het meten en opslaan van de textuur en glans op een apart kanaal in het bestand. Dankzij de volledig geïntegreerde ICC-colormanagement flow kunnen zij zeer nauwkeurige kleuren reproduceren.

Zodra het kunstwerk is gedigitaliseerd op een van Fotorama's scanners, kunnen ze beginnen met het afdrukken ervan in hoogwaardige Giclée kwaliteit of direct op diverse (plaat)materialen. Fotorama's high-end LED flatbed printer gebruikt de effectieve reliëf- en glans gegevens van de scan om een reliëfdruk te maken die niet te onderscheiden is van het originele kunstwerk. Ze gebruiken hoogwaardige inkten en duurzame materialen die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen van ontwerpers, kunstenaars en musea.

Fotorama biedt kunstenaars en ontwerpers ook een platform aan om in dialoog te treden en om goede samenwerkingen met de beste oplossingen te vinden binnen hun creatieve proces. Deze gezamenlijke aanpak helpt kunstenaars en ontwerpers hun unieke visie tot leven te brengen en hun werk aan een breder publiek te tonen.

The frame company vervolledigd de reproductie met een handgemaakte lijst die jarenlang mee gaat. De samenwerking tussen de 3 unieke sectoren zorgt voor een prachtig eindproduct waar alle betrokken partijen blij van worden. The frame company is de kwaliteitspartner voor het inlijsten van kunst, foto’s en objecten.

Steve Locatelli's unieke stijl is het mengen van realisme en abstract. Het heeft hem een belangrijke figuur gemaakt in de wereld van de straatkunst. Door samen te werken met Fotorama kunnen zijn kunstwerken worden gereproduceerd met dezelfde kwaliteitsnormen als het origineel. De samenwerking tussen de kunstenaar en de drukkerij benadrukt het belang van het creatieve proces en het vinden van de beste oplossingen om de visie van een kunstenaar tot leven te brengen.

Terug naar overzicht