Schermafbeelding 2023 12 06 113751

Hoe een kader van de muur halen

Het vervangen van een kader van de muur is een eenvoudige taak die je zelf kunt uitvoeren. Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je het kader op de juiste manier verwijdert en dat je geen schade aanricht aan de muur. Hieronder staan ​​de stappen die je moet volgen om een ​​kader van de muur te verwijderen.

Stap 1: Verzamel alle benodigde gereedschappen. Je hebt waarschijnlijk een schroevendraaier, een boormachine, een tang en eventueel wat lijm nodig. Als je niet zeker weet welke gereedschappen je nodig hebt, vraag dan advies aan iemand die ervaring heeft met het vervangen van kaders.

Stap 2: Verwijder alle schroeven of spijkers die het kader bevestigen aan de muur. Gebruik hiervoor de schroevendraaier of boormachine, afhankelijk van wat er is gebruikt om het kader vast te maken. Als er lijm is gebruikt, probeer dan dit voorzichtig los te maken met behulp van de tang.

Stap 3: Verwijder voorzichtig het kader van de muur door er lichtjes aan te trekken totdat het loslaat. Wees voorzichtig bij dit proces om ervoor te zorgen dat je geen schade toebrengt aan de muur of het kader. Als er lijm op het kader zit, probeer dan dit voorzichtig los te maken met behulp van de tang voordat je begint met trekken.

Stap 4: Controleer of er geen restant lijm of spijkers op de muur achterblijven en verwijder ze indien nodig met behulp van een schraper of ander gereedschap. Als er spijkers in de muur zitten, probeer ze dan zo veel mogelijk uit te trekken voordat je begint met boren om ze los te maken.

Stap 5: Zorg ervoor dat alle restant lijm en spijkers goed worden verwijderd voordat je begint met het installeren van het nieuwe kader op de muur. Dit helpt ervoor te zorgen dat alles goed blijft plakken en dat er geen ongewone hoogteverschillen ontstaan tussen verschillende delen van het nieuwe kader en de muur waarop hij wordt bevestigd.

Heb je nog geen nieuwe kader op maat voor jouw werk of foto? Wij helpen jou graag verder.

Terug naar overzicht