Buildings chicago city 2093322 600x600

Met jouw smartphone de mooiste foto’s maken? Enkele tips!

Vrijwel allemaal hebben we een smartphone op zak die een top camera aan boord heeft. Dus ook onverwachts kan je al jouw mooiste momenten vastleggen. De beste foto’s zouden zelf een plekje bij jou aan de muur verdienen!

De meeste smartphones hebben een heel goede camera met alle nodige functies om schitterende beelden te maken. Maar hoe maak je nu precies prachtige foto’s met een smartphone? Foto’s die prachtig bij jou aan de muur zouden staan in een mooie kader van justframeit.be.

Gebruik de ‘regel van drie’ op jouw smartphone camera

De meeste camera’s – ook van smartphones als de iPhone en de Galaxy – de mogelijkheid om foto’s te nemen met behulp van een raster. Deze compositierichtlijnen verdelen jouw beeld in 9 denkbeeldige vlakken, de zogenaamde ‘regel van drie’.

Om jouw foto origineel en ietwat spannend te maken kan je het onderwerp van de foto juist niet centraal zetten! Je kan het onderwerp in de buitenste vlakken of lijnen zetten.

Speel met de belichting

Het is makkelijker mooie foto’s te maken overdag met veel licht dan s’avonds met beperkt licht. Bij weinig licht ontstaat er ruis in het beeld. Dit kan je verhelpen door de HDR modus in te schakelen. Wat doet deze modus precies? Wel in deze stand worden meerdere foto’s met verschillende belichtingen samengevoegd tot één foto.

Maak macro foto’s

Hoe kan je van alledaagse voorwerpen toch leuke foto’s maken? Speel met close up! Door scherp te stellen kan je de aandacht vestigen op een specifiek onderdeel van het voorwerp en de achtergrond makkelijk onscherp maken!

Gebruik een statief of opzetlens

Wil je niet iets meer uit jouw smartphone halen? Dan zijn een statief en/of een opzetlens hetgeen je nodig hebt! Het grootste voordeel van een statief is dat je trillingen kan voorkomen. Aangezien cameratrillingen funest kunnen zijn voor de foto kan een statief zeker van pas komen. En het voordeel van een opzetlens? Hiermee kan je de wereld dichterbij halen zonder dat er kwaliteit verloren gaat!

Print en frame jouw mooiste foto’s met justframeit.be

Naast jouw mooiste foto’s te delen op social media is het ook wel leuk om enkele te printen en in te kaderen. Geef ze een mooi plaatsje aan de muur in jouw living of slaapkamer en maak er een echt kunstwerk van!

Upload jouw werk digitaal en justframeit.be doet het harde werk. Wij bouwen jouw kader & print en sturen hem binnen 2-5 werkdagen gratis naar je op. Wil je graag een voorwerp laten inkaderen? Ontdek hier wat we allemaal inkaderen! Een bezoek aan ons atelier brengen is mogelijk van maandag tot vrijdag van 09u tot 18u!

Terug naar overzicht