Schermafbeelding 2023 12 06 123732

Hoe kies je het juiste glastype voor je kunstwerk?

Soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas die gebruikt kunnen worden voor het inlijsten van kunstwerken.

Soorten glas

1. Gewoon glas - Dit is het meest gebruikte type glas voor het inlijsten. Het is betaalbaar en biedt een basisbescherming voor het kunstwerk. Het biedt echter geen UV-bescherming en kan gemakkelijk breken. Hierin heb je keuze tussen blinkend en mat glas.

2. Artglass - Dit type glas biedt het hoogste niveau van bescherming voor kunstwerken. Het heeft UV-bescherming in verschillende types en is ook antireflecterend, wat betekent dat het schittering minimaliseert en het kunstwerk duidelijk weergeeft. Het is echter duurder dan andere soorten glas.

3. Plexiglas - Dit is een lichtgewicht en splintervrij alternatief voor glas. Het is een goede optie voor grote of zware kunstwerken, omdat het minder snel breekt dan gewoon glas. Het biedt ook enige Uv-bescherming.

Het juiste glas kiezen

Bij het kiezen van het juiste glas voor uw kunstwerk zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden:

1. Grootte en gewicht van het kunstwerk - Als je kunstwerk groot of zwaar is, kan plexiglas een betere optie zijn dan gewoon glas. Dit zal het risico van het glas breken en beschadigen van het kunstwerk verminderen.

2.  Plaats - Als het kunstwerk in een heldere of zonnige plaats zal worden getoond, is het UV-beschermende of artglass een goede optie om het kunstwerk tegen schadelijke UVstralen te beschermen.

3. Stijl van het kunstwerk - De stijl van het kunstwerk kan ook van invloed zijn op het type glas dat je kiest. Als je bijvoorbeeld een sterk reflecterend of glanzend kunstwerk hebt, kan antireflecterend artglass een betere optie zijn om schittering te minimaliseren en een duidelijk zicht op het kunstwerk te bieden.

4. Budget - Natuurlijk is het budget ook een belangrijke factor om te overwegen. Gewoon glas is de meest betaalbare optie, terwijl artglass een duurdere optie is.

Het kiezen van het juiste glas voor je kunstwerk kan van grote invloed zijn op het uiterlijk en de bescherming ervan. Houd rekening met de grootte en het gewicht van het kunstwerk, de locatie, de stijl en het budget bij het kiezen van het juiste type glas voor je ingelijst kunstwerk. Door een weloverwogen beslissing te nemen, kun je ervoor zorgen dat je kunstwerk goed beschermd is en mooi tot zijn recht komt in je huis, galerij, …

Heb je twijfels over welk type glas het beste past bij jouw kunstwerk, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of lees meer over de types kaderglas die we aanbieden.


Terug naar overzicht