Schermafbeelding 2023 12 06 123709

5 Tips voor het inlijsten van professionele foto's.

Hier volgen enkele tips voor het inlijsten voor het inlijsten van professioneel gemaakte foto's:

  1. Kies de juiste lijst: De lijst die je kiest moet de foto aanvullen en de algehele uitstraling versterken. Voor professionele foto's kan je het beste een eenvoudige lijst kiezen die geen afbreuk doet aan de foto zelf. Een klassieke houten lijst of een strakke metalen lijst zijn 2 leuke opties.

  2. Denk aan de passe-partout: Matten is het kartonachtige materiaal dat de foto in de lijst omgeeft. Het kan een geweldige manier zijn om contrast toe te voegen en de foto te laten opvallen. Voor professionele foto's kan je een neutrale kleur kiezen, zoals een houten esdoorn kader of een witte galerij kader, om de aandacht op de foto zelf te houden. 

  3. Kies het juiste glas: Bij het inlijsten van professionele foto's is het belangrijk om glas van hoge kwaliteit te gebruiken om de afbeelding te beschermen tegen stof, vuil en Uv-stralen. Kies een Uv-beschermend glas om vervaging en verkleuring na verloop van tijd te voorkomen.

  4. Zorg voor de juiste maat: Zorg ervoor dat u de juiste maat lijst kiest voor uw foto. Als de lijst te klein is, past de foto niet goed, en als hij te groot is, kan hij er onhandig uitzien. Meet uw foto op voordat u een lijst gaat kopen om er zeker van te zijn dat deze perfect past.

  5. Houd rekening met de ruimte: Houd bij het kiezen van een lijst voor uw professionele foto's rekening met de kamer waar deze komt te hangen. Als het een formele woonkamer is, wilt u misschien een klassieke lijst kiezen die bij het decor past. Als het een meer informele kamer is, zoals een familiekamer of studeerkamer, kunt u wat meer plezier hebben met de stijl van de lijst.


Kortom het inlijsten van professioneel genomen foto's is een geweldige manier om die prachtige beelden te laten zien en ze voor jaren te bewaren. Door de juiste lijst, passe-partout, glas, afmetingen en de kamer te kiezen, kan je een prachtige weergave creëren die elke keer dat je ernaar kijkt vreugde en warmte in jouw huis brengt. Begin vandaag nog met het inlijsten van jouw foto’s.


Terug naar overzicht